PORTFOLIO

SANDER DE JONG FOTOGRAFIE

PORTFOLIO

PORTRET

De tijd nemen en echt contact maken. Net het moment pakken voor die sprekende ogen, die mooie expressie. Soms lukt dat binnen een paar kliks, soms zijn we een uurtje onderweg… maar het gaat lukken. Dat moment gaan we vinden samen. Een treffend portret is voor altijd.

FASHION

Poses met accent op de kleding. Mooi uitgelicht bij bestaand licht op locatie of in combinatie met kunst- of flitslicht, reflectieschermen. Trek je mooiste jurkjes uit de kast, we gaan samen op missie. Beschik je niet over een treffende garderobe maar zit je wel barstensvol ideeën, dan halen we er gewoon een styliste bij op de set!

OUTDOOR

Tijdens een wandeling is het makkelijker ontspannen. De natuur biedt de mooist mogelijk backdrops voor alle opnames. We zoeken samen naar passende locaties voor de kleding stijl of de sfeer die je zoekt. Een parkje in de buurt, het strand of de duinen, een bos of een zandverstuiving. Alles wat je doet stralen, daar kunnen we uit de voeten!

SOCIAL

Niet die saaie afgezaagde pasfoto bij een 1-uurs service. Een treffend zakelijk portret voor je Linked-in, je Facebook of je Tinder-profiel. Net als op Marktplaats, met betere foto’s heb je meer kans op succes. Vlot en efficiënt je hele team of het management op de foto? Vraag naar een bedrijfsarrangement op de zaak. Ik kom graag even langs op de koffie!

MAATSCHAPPELIJK bETROKKEN

Soms word ik gevraagd voor een vrijwillige bijdrage aan een project. Voor het Goede Doel. Zo ben ik actief geweest als vrijwilliger bij het WensTheater en zag ik daar maandelijks leuke bandjes voorbij komen op het podium. Ik was daar de huis-fotograaf. Ik heb belangeloos meegewerkt aan de jaarlijkse Musicals bij Bonaventura College. Ook portretteerde ik in opdracht alle bezoekers van de Ronde Dans. Dat waren stuk voor stuk mooie ontmoetingen.

FAMILIE

Kinderen… ze groeien zo hard. Kinderen, kleinkinderen, ooms en tantes. Ik vind het leuk om familie-portretten te maken op mooie locaties zoals het bos, de duinen of het strand. Vlot en efficiënt zodat het leuk blijft voor iedereen en je daarna lekker een stukje kan wandelen samen. Vooral voor de allerkleinsten moet het natuurlijk niet te lang duren… ik lever vlot via wetransfer zodat het cadeau gauw beschikbaar is.

MODEL PORTFOLIO

Wil je eens een Model-voor-één-dag-avontuur of heb je echt de ambitie om via een bureau op zoek te gaan naar leuke klussen maar mis je nog wat poseer-lef en camera-ervaring? Ik help je graag op weg. Samen werken we op 1 dag aan een veelzijdig portfolio met kleur en zwart-wit, headshots en fashion. Met een model-contract en duidelijke afspraken vooraf.

BEACH LIFE

Op een mooie zomerse dag samen naar het strand met wat jurkjes en bikini’s. Make-up en haar wordt verzorgd en koele drankjes gaan mee in de coolbox.  Het strand biedt enorm veel mogelijkheden voor foto’s in de waterlijn met een mooie onscherpe branding als decor. Natuurlijk weet ik de rustige plekjes waar we ongestoord aan de slag kunnen. Lekker veel ruimte om te bewegen, voel je vrij voor de camera!

PROMOTIE-EDITORIAL

Sieraden en accessoires komen mooi uit de verf in een passende omgeving met de juiste sfeer en modellen. Ik beschik over een ruim portfolio met verschillende modellen maar zoek ook graag samenwerking met stylistes, MUA’s en modellen van bureau’s als die wens er is. Ik lever rechtenvrij fotowerk voor publicaties en campagnes, zowel in RAW als volledig bewerkt naar een hoogwaardig bruikbaar eindproduct.

BEDRIJFS-IMPRESSIE

Zet je zaak op de kaart! Ik zorg voor volledig uitgelichte sets op locatie en kan op verzoek figuranten en stylistes meebrengen om het accent op de juiste plek te leggen. Een nieuw interieur of een nieuwe lunchkaart, er is altijd wel een aanleiding voor een mooie serie. Ik lever fotowerk op maat direct inpasbaar op websites en promotie-materiaal.

BUSINESS/ZAKELIJK

Speciaal voor ZZP-ers is het van belang een goede impressie te geven van je werkwijze en de uitstraling die daarbij past. Samen zoeken we hiervoor de juiste locaties en accessoires. We bespreken samen bij een kop koffie de wensen en de juiste kleur-accenten die passen bij jouw huisstijl en jouw persoonlijkheid. Samen maken we maatwerk.

lIFESTYLE

Enthousiast over je woning, de gebruikte materialen en de gecreëerde sfeer? Zet de kroon op je werk met een fotoreportage op locatie waarin je dat laat zien. Ben je kunstschilder, beeldhouwer, meubelmaker of ontwerper en wil je jouw werk in huiselijke sfeer laten zien en vastleggen, ik denk graag met je mee en zorg met het juiste licht en aangepaste witbalans voor treffende natuur getrouwe beelden.

EXTREME MAKE-UP

Met ervaren visagistes werk ik graag kleurrijke concepten uit met waanzinnige make-up en accessoires. Snoepjes, verf, sieraden… samen helemaal over de top fotowerk maken. Met softboxes en beauty-dishes bouwen we op locatie of in de studio een passende set. Met macro-lenzen schiet ik full-frame platen voor aan de muur of in je portfolio. Laat je creativiteit de vrije loop.

BEST FRIENDS

Vier het leven met je BFF en geef hem of haar dat ultieme verjaardagscadeau. Samen een shoot uitwerken in de studio of op lokatie, passende kleding en grappige uitbundige poses. Met z’n tweetjes, een duo-shoot of een grotere groep, in overleg is alles mogelijk. Kan ook prima in combinatie met een make-up en haar arrangement met een visagiste erbij op de set.

TROUWEN... ANDERS!

Die ene hele speciale dag in je leven, waarom zou je die maar gewoontjes laten vast leggen als het ook gekker, leuker en uitbundiger kan? Vaak is het op de dag zelf alleen maar spannend. Ik bied fotoshoots voor bruidsparen een dag (of twee) later dan de trouwplechtigheid zelf. Zo kun je lekker relaxed een shoot op het strand en in de branding doen (je jurk màg tenslotte nat worden) of gaan we samen het bos in voor een mooie natuurlijke setting met je blote voeten op het mos. Zonder de stress van de trouwdag zelf… Niets is toch te gek voor jou en de liefde van je leven!

ZWANGERSCHAP/ NEWBORN

Maanden leef je er naar toe… je bent in verwachting! Je lichaam verandert en er is een baby op komst. Leuk om je zwangere lichaam op foto vast te leggen voor later. Ik heb verschillende zwangerschappen met de camera gevolgd. Elke maand een korte reeks foto’s, hartstikke leuk voor later. Soms naakt, soms in lingerie, anders gewoon in je huispak. Als je buik maar zichtbaar wordt. Als de baby er is en alles loopt lekker samen dan kom ik graag nog eens langs voor een Newborn-Shoot.

ARTISTIEK NAAKT

Jezelf Bloot geven doe je niet zomaar. Dat moet veilig en vertrouwd zijn. Als fotograaf heb ik veel ervaring op dit gebied en kan ik je helpen om die kwetsbaarheid te vergeten en de schoonheid van je lichaam te vieren. In de studio maar ook buiten in de natuur. Als het goed voelt kun je stralen. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je. Ook in combinatie met je partner kunnen we tot mooie beelden komen, zelfs als duo samen op de set.

URBAN

Dit vind ik wel een van de meest uitdagende concepten. Oude vervallen gebouwen, oude fabriekshallen of industriële panden die nog vol staan met originele werktuigen en details van toen. Soms vol met plassen op de vloer en graffiti op de muur. Dat in combinatie met mooie zachte huidtinten of fel gekleurde kleding of stoer leer. Ik ben dol op die concepten en breng graag mijn strobist-setje mee voor licht op de set.

COLORSPLASH!

Ooit eens in opdracht gedaan en daarna nog vaak in de studio uitgewerkt. Fel gekleurde gels voor de flitskoppen en dan met kleuren poeder / holy powder mooie accenten op huid en kleding maken. Soms in combinatie met rook-machines of een ventilator. Uitbundige kleuren maken me vrolijk!

PUBLICATIES

Koken en BBQ, drankjes en feestjes… ik ben er dol op!
Ik vind het leuk om mee te denken in creatieve concepten voor boeken en publicaties, doe graag de food-styling zelf maar kan ook prima meedraaien in een team met specialisten op de set. Ook het opwerken van opnames voor drukwerk in CMYK is mij niet vreemd. Ik neem graag werk uit handen en zoek de samenwerking met de DTP-ers en grafici die de opmaak verzorgen van je publicaties.

PRODUCTFOTOGRAFIE

Pack-Shots met witte achtergronden op verzoek vrij gemaakt van de achtergrond voor direct gebruik in webshops of catalogi. Geen probleem. Echt leuker vind ik het om een persoonlijke sfeer in de beelden te leggen door de juiste accessoires en setting. Context. Zoals hiernaast voor een culinair forum vol whisky-connaisseurs en BBQ-fanaten. Wat een heerlijke combi geeft dat in smaak maar ook in plaatjes.

CULINAIR

Als je houdt van koken en lekker eten dan is de stap naar culinair en foodstyling heel logisch. Veel kun je met je smartphone zelf natuurlijk, maar als je gebruik maakt van leuke props, mooi licht en de juiste technieken dan breng je de Food Fotografie naar Next Level. Ik vind het – in meerdere opzichten – heerlijk om aan te werken!

VRIJ WERK

Met passie en veel plezier aan opdrachten werken doe ik graag. Soms heb je een idee dat misschien commercieel niet meteen interessant is maar waar je wel je hart en ziel in kwijt kan en waar je gewoon heel blij van wordt. Van het proces op weg naar de ene magische plaat. Of het nu in de studio of op locatie is. Vrij werk maak ik vaak in TFP-samenwerkingen waarbij ik een team van vrijwilligers bij elkaar breng. Model, styliste en visagisten werken allemaal mee om tot een mooi resultaat te komen. Dat draagt bij aan een mooier portfolio voor iedereen.

LINGERIE

Kadootjes voor je lichaam waarmee je het leven viert… ik hou ervan!
Mijn werk hangt in menig slaapkamer en siert diverse werkkamers. Altijd smaakvol – soms ook gewaagd – zinnen prikkelend. Samen zoeken we de stijl en de sfeer die bij jou – of je partner – past. Groots aan de muur op dibond geprint, afgewerkt met een lijst en passepartout maak je het ultieme persoonlijke cadeau voor je geliefde (M/V).

FETISH

Rauwe randjes opzoeken en creatieve concepten uitwerken. Glamour. Leer. Lak. Latex. Nylons. Naaldhakken. Kettingen. Touw. Alles kan. Met vertrouwen durf ik alles.