TIME FOR PRINTS

SANDER DE JONG FOTOGRAFIE

TFP OVEREENKOMST

  • Ondergetekenden, verder te noemen de fotograaf respectievelijk het model (m/v), komen als volgt overeen:
  • De fotograaf maakt foto’s van het model, waarvoor het model toestemming geeft. De samenwerking tussen fotograaf en model is op TFP-basis (time for prints) er zitten voor zowel fotograaf als model geen kosten aan verbonden.

  • De beelden worden gemaakt tbv gebruik in portfolio van fotograaf en model.
  • Het oorspronkelijke fotomateriaal (de ruwe bestanden uit de camera) en het auteursrecht van de gemaakte opnames blijven in het bezit van de fotograaf.
  • Het model krijgt een selectie van bewerkte beelden in haar bezit. Deze beelden worden per e-mail (link naar wetransfer) toegezonden.
  • Het ‘Auteursrecht’. Het model mag de foto’s gebruiken en openbaar maken voor promotie doeleinden (bijv. voor werk als model of als portfolio voor een bureau), mits onder vermelding van de naam van de fotograaf als maker van de foto’s. Iedere andere openbaarmaking van de foto’s door het model zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf is niet toegestaan. Niet commerciële publicatie (zoals op internet op Facebook of Instagram of een andere persoonlijke website) is toegestaan, mits onder naamsvermelding van de fotograaf en zijn website (www.SANDERDEJONG.com).
  • Het ‘Portretrecht’. De fotograaf mag de foto’s gebruiken in een portfolio en voor publicatie op internet als promotie voor zijn fotowerk. Iedere andere en/of commerciële openbaarmaking van de foto’s zonder schriftelijke toestemming van het model is niet toegestaan.
  • Indien het model de leeftijd van 18 (achttien) jaar nog niet heeft bereikt dient tevens tenminste één van de ouders/verzorgers of wettelijke vertegenwoordigers toestemming te geven, middels mede-ondertekening van deze overeenkomst.

CASTING CALL

Voor commerciële opdrachtgevers heb ik soms behoefte aan vlot inzetbare modellen en/of figuranten. Heb je interesse om daarvoor ook in aanmerking te komen, wil je een keer een testshoot doen of gaan we binnenkort een keertje TFP-shooten? Vul dan even onderstaand model formulier in zodat ik rekening kan houden met je maten bij het contacten van stylistes en kleding selectie. Dat werkt lekker vlot!

CONTACT

E-mail

adres, bTW & KvK

MODELFORMULIER M/V

Voornaam en Achternaam
Straatnaam en Nummer
1234 AZ Plaatsnaam
Mobiel (+31) 6
mail@domain.com
DD-MM-JJJJ
Kleur haar / krullen
Kleur ogen
Lengte in meter
Gewicht in kg
Schoenmaat EURO bijv. 38
Borst omvang in cm bijv. 90
Taille omvang in cm bijv. 65
Heup omvang in cm bijv. 90
Confectiemaat EURO bijv. 36-38
Lingerie maat EURO bijv. 75B
Waar? bijv. navel of neus
Waar? bijv. onderrug of enkel
Geef hier eventuele bijzonderheden, bijvoorbeeld specialisaties, handmodel of relevante ervaring etc.
Lucht je hart!